Diamond Member Editor 0 Posted August 11 Diamond Member Share Posted August 11 Το γιαούρτι και το κεφίρ είναι δύο γαλακτοκομικά προϊόντα που έχουν υποστεί ζύμωση και είναι ωφέλιμα για τη διατροφή μας. Και τα δύο παρέχουν πρωτεΐνη και προβιοτικά που βοηθούν στην υγεία του πεπτικού συστήματος. Το γιαούρτι έχει κρεμώδη υφή, ενώ το κεφίρ είναι πιο παχύρρευστο και έχει έντονη γεύση. Τα δύο προϊόντα περιέχουν σημαντικά θρεπτικά συστατικά όπως ασβέστιο και βιταμίνες, αλλά με μικρές διαφορές στη σύνθεσή τους. Το κεφίρ προσφέρει περισσότερη πρωτεΐνη και ορισμένες βιταμίνες, ενώ το γιαούρτι είναι πλούσιο σε ψευδάργυρο και ριβοφλαβίνη. Η κατανάλωση γιαουρτιού ή κεφίρ συνδέεται με μειωμένο κίνδυνο καρκίνου και διαβήτη τύπου 2. Επίσης, η κατανάλωση αυτών των γαλακτοκομικών προϊόντων μπορεί να βελτιώσει την πέψη της λακτόζης και να προάγει τη γενική υγεία. Τελικά, η επιλογή μεταξύ γιαούρτι και κεφίρ εξαρτάται από τις προτιμήσεις του κάθε ατόμου, με την συνιστώμενη κατανάλωση τουλάχιστον ενός από αυτά για τη διατήρηση μιας ισορροπημένης διατροφής. This is the hidden content, please Sign In or Sign Up Link to comment https://hopzone.eu/forums/topic/96077-%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CE%BF%CF%8D%CF%81%CF%84%CE%B9-vs-%CE%BA%CE%B5%CF%86%CE%AF%CF%81-%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%BF-%CE%BD%CE%B1-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BB%CE%AD%CE%BE%CF%89/ Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now