Diamond Member Editor 0 Posted August 1 Diamond Member Share Posted August 1 Η μελέτη αναφέρει ότι η κατανάλωση επεξεργασμένου κόκκινου κρέατος μπορεί να συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο άνοιας. Οι άνθρωποι που έτρωγαν περισσότερο από μια μερίδα επεξεργασμένου κόκκινου κρέατος ανά εβδομάδα είχαν 14% υψηλότερο κίνδυνο να αναπτύξουν άνοια σε σχέση με αυτούς που κατανάλωναν λιγότερο. Η μελέτη περιλάμβανε περισσότερους από 130.000 συμμετέχοντες, με τα αποτελέσματα να παρουσιάζονται στο Διεθνές Συνέδριο της Ένωσης Αλτσχάιμερ. Αντικαθιστώντας το επεξεργασμένο κόκκινο κρέας με ξηρούς καρπούς ή οσπριούς, ο κίνδυνος άνοιας μειώθηκε και η γήρανση του εγκεφάλου καθίσταται λιγότερο εντονη. Σημαντικό είναι ότι η μελέτη δείχνει τους πιθανούς συσχετισμούς και δεν μπορεί να αποδείξει αν υπάρχει αιτιατή σχέση. Συνολικά, η κατανάλωση επεξεργασμένου κόκκινου κρέατος είναι συνδεδεμένη με αυξημένο κίνδυνο για διάφορα νοσήματα, όπως ο καρκίνος και οι καρδιακές παθήσεις. This is the hidden content, please Sign In or Sign Up Link to comment https://hopzone.eu/forums/topic/84756-%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CF%80%CE%B5%CE%BE%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%83%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF-%CE%BA%CF%8C%CE%BA%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%BF-%CE%BA%CF%81%CE%AD%CE%B1%CF%82-%CE%B1%CF%85%CE%BE%CE%AC%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%B4%CF%85%CE%BD%CE%BF-%CE%AC%CE%BD%CE%BF%CE%B9%CE%B1%CF%82/ Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now