Jump to content
  • Sign Up
×
×
  • Create New...

Recommended Posts

  • Diamond Member

«Εκτεταμένη βλάβη» έπληξε από τις 14.00 ώρα Μόσχας και για μία ώρα τις πλατφόρμες Telegram και WhatsApp στην Ρωσία, ανακοίνωσε η αρμόδια για τις τηλεπικοινωνίες αρχή, η Roskomnadzor, σύμφωνα με την οποία «κυβερνοεπίθεση» ήταν η αιτία αυτού του σπάνιου «περιστατικού».

«Από τις 14.00, το Κέντρο ελέγχου και παρακολούθησης του δημόσιου δικτύου επικοινωνιών κατέγραψε εκτεταμένη βλάβη στην λειτουργία των μέσων Telegram και WhatsApp», δήλωνε η Roskomnadzor σε λακωνική ανακοίνωση. Λίγα λεπτά αργότερα, η Roskomnadzor ανακοίνωνε ότι η βλάβη συνδέεται με «επίθεση DDoS κατά των ρωσικών παρόχων υπηρεσιών τηλεπικοινωνιών».

«Στις 15.00 η επίθεση είχε απωθηθεί και οι πλατφόρμες λειτουργούν κανονικά», ανακοίνωσε εν τέλει η Roskomnadzor, που δεν προσδιόρισε τον δράστη της κυβερνοεπίθεσης.

Το περιστατικό είναι σπάνιο για την Ρωσία.

Από την έναρξη της επίθεσης στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο 2022, το Κρεμλίνο έχει αυξήσει δραστικά τον έλεγχο του ψηφιακού τομέα, που έχει πληγεί σοβαρά από τις δυτικές κυρώσεις.

Η Μόσχα έχει επίσης ενισχύσει τον έλεγχο στο Ιντερνετ απαγορεύοντας την λειτουργία πολλών ιστοσελίδων και δυτικών κοινωνικών μέσων,

This is the hidden content, please
,
This is the hidden content, please
et X, όπου οι αντιτιθέμενοι στο Κρεμλίνο μπορούσαν να εκφρασθούν ελεύθερα. Η πρόσβαση σε αυτά παραμένει δυνατή από την ρωσική επικράτεια μέσω VPN.

Το

This is the hidden content, please
αντίθετα δεν έχει ποτέ αποκλεισθεί, αλλά φήμες για την απαγόρευση της λειτουργίας του κυκλοφορούν συστηματικά. Από τον Μάρτιο 2022, η Roskomnadzor κατηγόρησε το
This is the hidden content, please
και την
This is the hidden content, please
για «τρομοκρατικές» δραστηριότητες.

Από τον Φεβρουάριο 2022, το Κίεβο έχει γίνει στόχος πολλαπλών κυβερνοεπιθέσεων, που κατευθύνονταν κυρίως κατά κυβερνητικών ιστοσελίδων. Οι ουκρανικές αρχές καταγγέλλουν συχνά ότι έχουν αποδείξεις για την εμπλοκή της Μόσχας, η οποία το αρνείται.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ


Σχόλια του WBB News
Η κυβερνοεπίθεση που πλήττει τις πλατφόρμες του Telegram και του WhatsApp στη Ρωσία αποτελεί ένα σπάνιο περιστατικό για τη χώρα. Το γεγονός αυτό αναδεικνύει τη σοβαρή αύξηση του ελέγχου του ψηφιακού τομέα από το Κρεμλίνο μετά την έναρξη της κρίσης στην Ουκρανία. Η αύξηση αυτή του ελέγχου περιλαμβάνει και την απαγόρευση λειτουργίας πολλών ιστοσελίδων και δυτικών κοινωνικών μέσων, με σκοπό τον περιορισμό της ελεύθερης έκφρασης των αντικρουόμενων απόψεων.

Παράλληλα, η Ουκρανία έχει επίσης υποστεί κυβερνοεπιθέσεις που αποδίδονται κυρίως στη Ρωσία, χωρίς ωστόσο αυτή να το παραδέχεται. Τέτοιες ενέργειες αναδεικνύουν την ένταση και τη σύγκρουση που βιώνεται στην περιοχή, καθώς και τη σημασία της κυβερνοασφάλειας σε διεθνές επίπεδο.

Εν κατακλείδι, η κυβερνοεπίθεση στη Ρωσία είναι ένα ακόμα παράδειγμα των διαδικτυακών απειλών που αντιμετωπίζουν οι κυβερνήσεις και οι πολίτες σε παγκόσμιο επίπεδο, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για στρατηγικές προστασίας και αντιμετώπισης των κυβερνοεπιθέσεων.

This is the hidden content, please


Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Vote for the server

    To vote for this server you must login.

    Jim Carrey Flirting GIF

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.

Important Information

Privacy Notice: We utilize cookies to optimize your browsing experience and analyze website traffic. By consenting, you acknowledge and agree to our Cookie Policy, ensuring your privacy preferences are respected.